Rättvist
En blogg om ekonomi och juridik

Lär mig att återanvända mera!

juli 12, 2017 16:05 by Admin

I söndags satt vi med lite picknickgott och filt i parken och diskuterade det här med att återbruka mera. Vi började egentligen med ett helt annat samtalsämne men det ena ledde till det andra och vi blev plötsligt väldigt miljömedvetna.
Jag har alltid varit av den åsikten att man aldrig slänger bort något utan att man testat laga det innan. När mina saker gick sönder försökte jag alltid i första hand reparera. Om det var omöjligt brukade jag improvisera och modifiera produkten som kanske kunder vara till nytta i andra avseenden. Och om även det inte var omöjligt kollade jag alltid med vänner och bekanta om de var i behov av t.ex. en begagnad möbel.

Jag har i tidig ålder fått lära mig vikten av att återanvända för att spara på framförallt spara på energi, material, resurser och pengar. Så kom ihåg mina trogna läsare därute, att innan ni slänger något så prova först att:

 1. Reparera/Laga
 2. Återanvända
 3. Byta
 4. Skänka 
 5. Ge bort 
 6. Och till sist skrota eller slänga

 


Currently rated 4.0 by 2 people

 • Currently 4/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags: återanvända, återbruka
Categories:
Actions: E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 22. 2018 03:34