Rättvist
En blogg om ekonomi och juridik

Storebror är min pappa

oktober 17, 2008 07:58 by Åke

SÄPO bevakar folk skriver DN och jag måste erkänna att jag satte morgonkaffet i halsen av förvåning ... inte. Givetvis är det säkerhetspolisens yrke att, just, bevaka folk. Inte sant? Att bevakningen sker i lönndom är också en företagsidé - det är ju metoden som överhuvudtaget gör den effektiv. Öppna kort från en nationell säkerhetsspolis a la "Hej hej, det var från SÄPO. Vi tänkte bara säga tat vi i en tid framöver kommer att ha ögonen på dig, för vi misstänker ditten och datten" skulle omintetgöra de resultat som faktiskt görs.

Jag har verkligen ingenting emot en smula övervakning. Har man rent mjöl i påsen har man aldrig någonting att frukta. Har man inte rent mjöl i påsen borde man snarare fråga sig: Varför har jag inte det?  Och man kan även fråga sig vad rätt man har att ingå i samhället och dess debatt om man inte ens följer dess regler.

En hockeyspelare med klubba och skydd skulle aldrig under pågående match bli utsläppt  på et fotbollsplan. Varför ska en kriminellt aktiv ha rätten att tycka  till ett skit om mitt Sverige?

Låt våra säkerhetsorgan göra sittyttersta för vår säkerhet. Den som har något att dölja kan, om vederbörande nu stör sig så hemskt, ta sitt pick och pack och dra. Vi vill ändå inte ha det klientelet i vårt land.

Och får dig som inte förstod måste jag klargöra att resonemanget ovan i min värld appliceras på ALLA invånare. Oavsett ras, hudfärg, religion eller sexuell läggning. Och då kriminella INTE är en etnisk minoritet är min åsikt INTE diskriminerande.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

maj 27. 2018 13:51